Laden op stationsparkings

Om de toenemende groei van elektrische voertuigen te kunnen faciliteren, rust NMBS in samenwerking met Allego steeds meer van haar publieke parkingplaatsen uit met laadpunten voor het laden van vol-elektrische en hybride voertuigen.

Vanaf november 2020 zijn in een eerste fase de parkings van de grootste treinstations voorzien van laadpunten. Deze laadpunten zijn toegankelijk voor alle gebruikers van deze parkings. In een later stadium zullen ook ander stationsparkings volgen met de laadoplossingen van Allego.

De parkings van B-parking zijn publiek toegankelijk. Het overzicht van de stationsparkings met laadvoorzieningen kan je raadplegen op de website van NMBS

Je kan gebruik maken van het laadpunt door:
  • Het scannen van je laadpas: Alle publieke laadpassen zijn toegelaten op het laadnetwerk waaronder Plug Surfing, EV Box, Blue Corner, New Motion en vele anderen.

  • Het activeren van de laadsessie met de Smoov-App: Je kan betalen met je laadpas of met je bankrekening (SEPA Direct Debit) of creditcard.

 

MOBIB Tarief 

              

Op het laadnetwerk van  de stationsparkings geldt een standaardtarief van 0.45 EUR/kWh (incl. BTW excl. kosten van andere dienstverleners). Dit tarief is marktconform met het tarief dat geldt voor het laden in de publieke ruimte.

Ter bevordering van het gebruik van openbaar vervoer hebben NMBS en Allego zich geëngageerd om een voorkeur tarief aan te bieden aan treinabonnees. De eigenaars van een geldig treinabonnement kunnen na registratie van hun MOBIB kaart laden aan een verminderd tarief van 0.41 EUR/kWh (inclusief BTW exclusief kosten van andere dienstverleners).

Wat heb je nodig voor het voltooien van de registratie:

  • Een geldig treinabonnement en een MOBIB-kaart

  • Een geldige publieke laadpas

Registratie kan plaatsvinden door het invullen van het formulier onderaan deze pagina.
Wil je meer weten over de samenwerking tussen Allego en NMBS? Neem dan contact met ons op via nmbs@allego.eu We helpen je graag verder!

Registratie

Gebruik onderstaand formulier voor het registreren van je MOBIB kaart en laadpas.

Wie können wir Ihnen helfen?

Möchten Sie mehr darüber erfahren, wie und weshalb Allego personenbezogene Daten verarbeitet und verwendet? Bitte lesen Sie hierzu unsere Hinweise in der Datenschutzerklärung.